A komposztálás rendkívül hatékony módja
Kiválóan alkalmas vendéglátóipari egységek számára, Napi 4-5 kg szerves hulladék kezelésére.
A GreenGood hatékony ACIDULO mikroorganizmusokat használ, amelyek a magas, 70 °C fölötti hőmérsékletben, a sótartalom és a közeg savassága miatt gyorsan szaporodnak, és 24 órán belül elterjed a szerves hulladékban. A GreenGood komposztáló hatékonyan ártalmatlanítja a veszélyes kórokozókat. Ha a komposztáló csatlakoztatva van az elektromos hálózatra, automatikusan szabályozza a folyamatot (hőszabályozás, keverés) A komposztáló megtöltésekor figyeljünk arra, hogy a teljes napi kapacitást fokozatosan adagoljuk, például háromszor naponta. A szerves hulladék újrahasznosítása során az instabil komposzt átalakul, melyet elkeverhetünk a talajban, így növelve annak tápértékét, vagy további feldolgozásra is használhatjuk, így szerves trágyát kapunk. A komposzt meglehetősen tömény, só- és savtartalma magas. Mielőtt elkevernénk a talajban, száraz helyen tároljuk 3-4 hétig. A behelyezett biohulladék szerkezete A GreenGood készülék mindenféle biológiailag lebomló anyagot képes komposztálni, beleértve az állati maradványokat. Elsősorban a gasztronómiai hulladék, valamint az élelmiszerek, ételek készítése során keletkező hulladék kezelésére szolgál, de megfelelő arányban kerti zöldhulladékot is komposztálhatunk (kb. 20% zöldhulladék, 80% étkezési hulladék – az étkezési hulladék összetételétől függően) Működés A készülék működése teljesen automatikus. Csak a készülék megtöltése és kiürítése történik manuálisan. A felhasználó meghatározhatja a biohulladék hozzáadásának menetét. Abban az esetben, ha valami nem megfelelő, vagy megváltozik ez a menetrend, a készülék alkalmazkodik a működési ütemhez. A folyamatok újraprogramozhatóak (hőmérséklet, keverési ciklus), amihez széles skálán választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbb módot. A mikroorganizmusokat nem szükséges újra hozzáadni, nem igényelnek semmilyen kezelést. |